Monday, December 21, 2009

da basi dah neh.... wat happend?

wat the hell? lepas balik umah terus senyap ape cer? im sure, for those who has been silently reading, this is one of the questions right? hehe... suke perasan... fyi, its not the internet, tapi komputer kat umah baru2 ni rosak... now even tho dkat facebook slalu active, tp mslh die skrg, after 15 mins, komputer akan hang sampai mampos... yeap... dats it... i wan to record my whole life goings on in te web, but i can't find a good 30 mins to do a blog post... sebnarnye ade belambak jugakla bende nak di post kat sini, tapi, let's face it.... so, skarang macam nak buat sedikit rumusan about my doings this break... i joined gpew pms (prize m****** souvenir) commitee... kene approach potential sponsor/ vendor yg bole bg barang at discount rates and stuff... haha! itu die... kene usya2 n watnot... tapi las minit br nak wat... yea, i have been busy! tp jgn btau darren aka my boss... hehe... mau kene lempang neh...

then ade panjat gunung dato, pict is in facebook... i go to a cc to facebooking... how pathetic... blogging, no can't take the pressure.... also i got into a reunion with my friends.... not just any friends, tp membe skola rendah... yea... it's hard schooling in n9 n then masuk u dkt perak plak... mmg xjumpe a.... harapan.... hmmm~ so, anyway, all i've got is the memory of them in standard 6 n u noe, a lot has changed and some did'nt change much... they still have their standard 6 looks! lol! awet muda la kot... it's good... after 8 years not meeting one, the thought of being rejoined together was remarkable... haha! if i were a girl, i would have been swimming in tears... lol!

i think it's all thanks to the destiny of me meeting afaf in utp... klu x, mmg xjumpe kamilah n all... afaf ni punca aku jumpa balik diorang... thanx, many thanx for bringing my friends back...
11:44:00 PM: Heart_person published the above article

0 feedbacks from

Tuesday, November 3, 2009

irau brinchang


i guess macam skarang ni da jadi lebih kurang passive blogger.... update lebih kurang 1-2minggu skali... rasanya la... haha! semua salah facebook dengan game2 beliau yang mengasyikkan.... damn! anyway, today, i want to tell a story abut my trip to gunung brinchang...

terletak di cameron highlands, gunung brinchang dan gunung irau merupakan top ten gunung tertinggi di malaysia... tetapi, kerana starting pointnye, cameron higland, dah pn tinggi, maka kitorg xpayah pon panjat tinggi2... tertinggi tu ikut aras laut, bukan brape meter kena daki..

so, first day kitorg start... start dari kaki gunung brinchang... panjat2... kat situ dia macam br lepas ujan... ada selut, tapi xberapa dalam la... kene watchout... gave my light to the runner (org kat dpan) so kenela berpandukan lampu orang2 lain... at least tangan free.... tup3.... sampai gunung puncak gunung brinchang...
i was here!
ni bangunan style klasik2... mungkin juga balai polis kot... ntah...

malam pertama, tido dengan nyenyak nye... owh! ranger ak pn turut sama memanjat, tp dia ikut jalan tar (10km) aku ikut jln utan (2km)....


hari kedua, sebab aku dengan gila kuasa nya lantik diri aku sebagai kepten grup aku, aku suh diorang masak nasi goreng... sbb kepten kene decide ape yg kene mkn arini, ape yg mkn esok... semua xreti memasak... temasuk golongan wanita grup ak, mira... dengan ngantuk + malasnye ak suh masak nasik... xjadi... keras2 sket... xpe2.... ak masak nasi goreng.... mamai2 gitu telebih tumis jadi bawang goreng... aku ckp ngan diorg, korang masak la... aku rasa ak xfit utk memasak cmnh... balik dalam khemah sambung tido... haha!

oke, bila lagu kembara da nyanyi gitu (lagu kecewa sume org lambat) baru mula panjat gunung irau bebekalkan plastik itam ngan mknn sehari... sampai kat atas, aku kempunan telur tembakul bila inginkan snek, roti kaya yang aku suruh diorang prepare pagi tadi supaya bole dimakan kat irau da habis dikunyah.... habis dikunyah kat gunung brinchang lagi... xbgtau lak tu... senyap2 je... huu~sampai ati mereka... makan choki2 berulam jantung lah aku...

so, sbb natang ni cpdc/ pembersihan, kitorang kene bersihkan gunung irau tu... bersihkan supaya alam sekitar terpelihara... bawak turun brincang... OMG! memang sakit gila... klu ade beg sedap, tp kene pgg plastik style santa klaus... strength tulang blakang dan bahu berganda2 kuat banding tgn, plus klu tgn xpegang brg bole buat panjat2... sakit gila... 3hrs carry... wlupn gilir2, tp still... tambah lg, beg tkoyak , sampah da stat kua... buat semak!!!

anyway, sampai2 lega gila sampai tetido terus... memang pengsan... dinner pn skip, tepakse pau snek2 org xtdo... tdo dr kul 6-10.30 dimana agak klaka utk aktiviti klab kembara sbb 10.30 ak bgn2 tu da snyap... haih?! senyap? xgelak2 berbicara kah? tengok tinggal beberapa kerat je yg bgn... anyway, tommorow tu turun, n balik... masa balik sempat la juga membeli beberapa pokok dr cameron highlands... looks cute.... here's a few pict

jalan dalam utan
keindahan pokok2 yg kitorg cuba nk jaga
kaki penuh selut pn bole wat kenangan
lubang jamban (baik2, ade kes org berak kene gigit ular dalam lubang)

edspidisi pembersihan irau brinchang....



P/S: 4 down, 176 more to go!

Labels:

5:04:00 AM: Heart_person published the above article

2 feedbacks from Blogger nur hidayah isa Blogger Heart_person

Thursday, October 22, 2009

pembersih sawang kemari?!

yaaa.... da dekat sebulan jugak aku tinggalkan blog nih... siap da ade error da dlm background dia... jgn risau... da fix... bukan apa.... dlm kesibukan kotaraya, test, final semakin dekat dan macam2 lagi termasuklah internet yang sucky2, sibuk bersosial dan berjuta2 alasan lagi yang boleh aku tabur kat sini tapi sape nk baca, aku mintak maaf klu ade pembaca setia (sampah gila blog ade jugak pembaca setia... hmmm~) sbb xupdate... post keseratus da agak dekat... ingat aku nk bubuh gamba2 menarik... nanti la kot... (tangguh lagi...)

btw, pokok2 da semakin sihat dan membesar... nanti aku post gamba... bunjut2 kat kak tus da jadi macam anak2, melekat dan menyusahkan.... at least comel... si rumput, da agak panjang dan meninggi, tapi kemas... macam rambut aku sebelum kene potong ngan pakgad... rule dia "rambut tidak kemas..." xde "rambut panjang" ye pakgad.... camtu bek saman ppuan free hair skali (sbb yg pki tudung, mungkin botak mungkin tidak... we'll never know... hehehe~ exception utk fyza, dia ada durian... i second dat) serious style... untuk pos keseratus aku cuba la bubuh... kalau aku rajin....

ooo ye... telupa... ade pokok makan semut, yang nampaknya bejaya makan nyamuk skali.... haaa... itu abang angkat diorang... sebab dia paling besar... plus diorang actually kembar... ade dua pokok dalam satu... cerita sedih pasal abang diorang is diorang da jatuh dua kali n salah satu drpd kembar2 tu, bunga dia mati pucuk... jgn slh paham, dia ade pucuk bunga, tapi penyek dan mati.... yang lagi satu pucuk dia da besa ( again, no pun intended) so aku assume dalam lagi 2-3 bulan bila pucuk dia da 30 cm ± dia akan bebunga... dia punye flower bud da kuar, so kene tunggu blooming la... hope it's a beautiful flower... xpela... klu xsempat post keseratus pn, xpe... telajak sket okeyh la juga ek? k la... till later, bubye!
5:17:00 AM: Heart_person published the above article

2 feedbacks from Blogger Hafizah Suhaimi Blogger Heart_person

Thursday, September 17, 2009

tagged by wan pai

hehe... da lama xkene tag... lebih2 lagi oleh teman sekaum blogger gua... untuk soalan tiga, gua rasa xperlu tules pape lagi da sebab dia sendiri dah tag dekat seribu orang... haha!

1 – 5 fakta menarik tentang pemberi tag:

  1. wan pai nama dipanggil, rase aku hensem gak a...
  2. baru2 ni botak, memang aku rasa mintak sekeh je...
  3. bebudak PE... sedikit jugak la aku bole komen tentang beliau, budak yang happening jugak a... pandai pilih baju rasa aku...
  4. ironically, die kasanova tetapi komited kepada seorang wanita... is that possible??
  5. sempoi spoting
2 – 10 fakta/hobi diri sendiri:

  1. woh? ape nak cite pasal diri sendiri ek?? kacak kah?? ouh tidak....
  2. ada kete ford ranger CBE 812 dan sangat suka melanggar peraturan... amat x thrill bagi beliau ikut undang2, lebih2 lagi yang merepek2 dan juga yang menyusahkan...
  3. nombo kegemaran?? 23 ngan 5... entah... nombo2 ni memang feveret aku, nombor perdana plus aku rase idup aku pn agak bepusing kat dua nombo nih..
  4. kepada mereka2 yang tidak berpuas hati dengan hidup mereka ataupun mahukan sedikit dari lebih thrill, saya sentiasa single... haha!
  5. optimis, dan juga the ever smiling guy...
  6. sangat malas plan idup, lebih suka spontan ataupn living in the moment...
  7. laptop sendiri sangatlah dibenci.... bukan benci laptop itu sendiri tapi benci company yang buat dia.... tah pape...
  8. sempoi dan friendly... separuh fearless la... aku bukan nak cakap aku xde fear, aku suka mencebar fear... hehe... living without fear makes life haywire and meaningless... i have fear....
  9. aku jarang marah dengan orang... jenis pendam, balik pecahkan barang... hehe.. tapi, kesabaran ade limit... i can hold so much fear but it is not infinite...
  10. sangatlah nakal....

3 – 8 Penerima tag seterusnya dengan ringkasan mengenai mereka:
sapa2 rasa kenal aku nak cube jawab soklan nombo satu, buat lah.... tapi klu skadar nk bceloteh pasal kehebatan diri sendiri pon bole... haha!

Labels:

9:07:00 AM: Heart_person published the above article

4 feedbacks from Blogger Wan Pai Blogger nur hidayah isa Blogger Heart_person Blogger Saphuan Awang

Wednesday, September 9, 2009

hari yang agak merepek...

hari ni je, barang2 yang aku ilang je da meningkat kpade belambak... xtau kemane peginyer... sebagai contoh, shade kereta yang digunakan untuk menghalang matahari skarang dah ilang... eisy! panas gila kereta aku dikala tengahari... xmampu da nk gelakkan orang len yang tunggu dekat seminit gak baru leh masuk kete panas punye pasal... pstu brg kesayangan aku da ilang... teman hidup aku menghilangkan diri... oh... pedihnye hati... kata janji manis dia mungkir.. aku bukan ape, rule of thumb sorang lelaki, "bini pn boleh tinggalkan ko, tp rokok, ko je leh tinggalkan dia" arinh salah sama sekali... aku ditinggalkan... baru lagi... da ilang... dah a... majuk... xnk beli seminggu...

test computational method pn fumble... pelik aku... manusia ade komputer untuk kira kan suma bende ni tp masih lg nk buat keje komputer.... ni macam suruh orang blaja terbang di celah2 awan tapi kapal terbang xpki... kurang aja... dr tiga soalan, 1 je betul... 2 yg len salah sebab lepas kira banyak2 kali, kita tend utk buat kesilapan... so, itu dia... mula2 betul, tp sampai 2-3 iteration, salah.... benci sungguh! arini memang saja nak test saba bulan pose aku... kurang asam boi tul...
3:59:00 AM: Heart_person published the above article

5 feedbacks from Blogger MILLION DOLLAR GUY Blogger Heart_person Blogger nur hidayah isa Blogger Wan Pai Blogger Heart_person

Sunday, September 6, 2009

dua minggu berpuase...

da dekat dua minggu puase... heisy... rase kejap je... arini, bukak makan thai food.. dekat tropika sederet utp sane... sedap gak a... makan nasik bujang + ikan kembung 3rase... buat korang yg xtau nasik bujang tu ape, gugel... air bujang klu xtau, xya duk malaysia... so aku makan la dengan lambatnye... diorang da abes dua pinggan, aku stenga pn barely je... pastu da sampai stenga, xlarat dah... sudu garpu di terbalikkan tanda2 menyerah kalah... diorang tanye,
"xabes ke? membazir do... makan a" ak xbg respon gaya nak makan...
"sebutir beras tu same ngan peluh petani..." xpayah bg aku iklan tu... ak tolak pinggan ketepi...
ayi kua ayat mahal die "ko tau tang, sebutir nasik tu, same ngan peluh atuk aku tau tak... satu hari dia lepak tenga2 panas kat bendang tu semata2 nak bg ko kenyang, tp ko xappreciate..." wah! terkilan... kunyah nasik dengan terharu~

--------------------------------------------------------------------------------------------------
minggu depan nak pegi beli baju raya kat ipoh, sape2 nak ikut, sangatlah dialu2kan...
P/S: lagu arini, starship cobra - god girls go bad
5:27:00 AM: Heart_person published the above article

0 feedbacks from

Tuesday, September 1, 2009

uisyo~

aku xtau nak bubuh tajuk ape dah... ape yang bakal aku post ni merangkumi beberape tajuk besa yang aku nk pos, tp xpos2... so, aku pecahkan kecik2 ngan tajuk a senang... ikut korang nak baca sume ke xmo...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

balik kampung
slimut nenek kesayangan aku jahit untuk aku... sayang gila aku nenek aku.. TT sedapnye selimut nenek nih~ selimut perfek aku...

aritu ak balik kampung, gila kecik hati... walaupn masakkan nenek sedap2 belaka, sup tulang kaw2 pekat memang kasik ktagih punye, saat aku bukak pose tu, adek sdara aku, 12 tahun pakai henset standard2 membe2 aku pakai... mesej masuk siap bebunyi2an yang pelbagai... yang penting suara a... *die bubuh lagu, tp xtau lagu ape dak2 kecik skang layan

ak pn dlm kocek dok teraba2 kemba cabuk ksayangan aku... bia pn buruk, menyimpan seribu satu kenangan sayang aku... klu ade org offer henset lg hebat tp syarat dia aku kene buang totally kemba aku tu... xsanggup... aku nk simpan jugak... wlupn mesej masuk takde suara2 "hello sweety! u have a message" skadar bunyik tit tit tit titiiiiiit tititit je, still layan lagi... memo kad pn xde... kazen aku tu, siap bole bubuh lagu 30-40 bijik kot... tp xpe... ibarat pokok2 aku (aloe vera tu da panjang gila... suka aku tengok) aku jaga kurang siket macam anak sendiri (yela, xkan anak2 aku, aku nk baling2 je...)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

berbuka puasa

arini gua bukak pose mewah gak a... makan manhattan fish market... sedap gile... ade sotong, ikan, clam ngan udang... pergh, pantang xpantang, aku sebat je udang2 tu... drive balik utp nanges, sakit perut... dahla eno tetinggal kat baskin robin... kene beli eno baru... tp xnyesal beb.... xkira, janji sedap... ha.... gua makan baskin lg buka... sape makan eskrem mase bukak?? haaa! cakap... klape shake xkira ar... da cair kot sampai2 utp... bungkus baskin letak ais kering lam ais kerim... saje nkbg sejuk... dia jadi karbon dioksida kan? xcair lam eskrem... so, letakla... jgn temakan suda... pegang bende tu saket kot...beskin ni poit
haha! papehal, rumusan arini esok aku bukak pose, makan bungkusan emak aje... mak aku bg aku sambal tempe yang kering tu, serunding dan pelbagai kuih muih raya... siap bagi kuih faveret aku kot, nah~
kuih ulat namo eh...

cakap ko ar, sape2 ade kat umah die terasa nak idang plak tu, better beli dua balang... jangan soal kemampuan aku... hehe... kuih len xusek dah, ade kuih ni... bini aku plak, better beli bende ni banyak2 or, mudahkan cite, reti buat terus... senang aku layan tetamu ade kuih kegemaran...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

harga minyak

klu korang nak tau, efektif arini minyak bese kat pam petrol sebla utp tu da nek 2.05... rase... korang xtau rasa aku tadi kat pam petrol tu... diorang kata RON 97 je naek, tapi, masa aku baca kat primax3 punya label, *nota untuk korang, tepi nozzle ade satu label tulis isi kandungan ngan hazard minyak ni
balik kpada cite, kat label dia tulis minyak ni gred 95... tak tahulah aku... cita die camni...

pukul 12, aku sampai kat utp singgah petronas nak isi minyak... masuk2 hepi sial isi minyak malam2 lagi jimat... bagus la... masuk2 stesen nak baya jumpa plak awek kiut yang muka dia mengingatkan pada ex aku... ex kesayangan aku plk tu... aku xtau la... sbb diela yang aku rasa sempurna, tp sebab bla4 bla5 bla3... korang xnk dengar nyelah kot... haha! bende da lepas, kita biarkan sudah... awek tu cakap kat aku "jap, xle isi minyak nih, harge tenga nek.... nak ejas"

ati kecil, alamak!~ nek lagi??? dengan hage skang aku pn barely je survive, ni kan plak nk nek lagi... "agak2 diesel brape hage skarang?"

"2.05 kot" dengan sempoinyer... aku da nk teberak lam boxer pastu pengsan ngan suar aku basah ngan kencing dah dpan awek tu... seb bek ade ayat selanjutnye... "eh, diesel eh?? xtau la... sori2.... 2.05tu petrol" siap tabur muka comel kesian dia... cair aku....

dalam ati, aku dah kira2 dah... klu b4 this,
petrol 1.8/l & diesel 1.7/l
dahtu klu petrol 2.05/l, diesel sure ar 1.95/l... ooooyai... arap2 xnek jahat camtu... aku dekat kaunter tu, "naek lagi minyak... mekasih a najib... dompet baru la aku jawabnye... koyak a camni..." sambil hentak meja kaunter bayar... awek tu muka takut... skali da setel ejas hage tu, tengok diesel stay 1.7... aku cium akak comel tu... betul... esok aku amik security cam bubuh kat blog lau korang xcaya... punye girang hage xnek... skali aku pegi kat pam, diesel stay, petrol nek... isi ngan gembira...

sampai di utp, terus gi umah nami ngan is...aku ngan kalai da galak da

"ko, ko ngan ko campur mal... nanges a..." sambil tunjuk kat nami, troy, nader....

"apahal??" dak2 neh tanye...

"hage minyak nek kot... 2.05"

"hakela... itu yang 97 kot... kitorg pki 95... ape la ko... mal je a nanges... kete die xlepas kot 95... kete da la gen2 bla3 *kutuk mal pastu bahan aku ngan kete aku "


aku br cam tepikir... RON 95 tu xsampai lagi kot kat tronoh rase2 aku... hehe... sementara waktu ni, rase ar... hahaha!


p/s: bak kata najib, "pandai~" nekkan hage minyak senyap2 eh?? aku gugel kua satu je result untuk oil price rise 2.05

ade bhgian yang korang rasa leh potong, potong a klu korang dak2 tecik lg... xle trime bende2 atas 18 sket... haha!

lagu untuk arinih, kasabian - fire...

Labels: , , , , ,

1:42:00 AM: Heart_person published the above article

2 feedbacks from Blogger nur hidayah isa Blogger Heart_person

Sunday, August 23, 2009

puase..

aiya~ letihnye... tido dahla lambat.... pukul 6 br leh tdo.... terbaik a.. kul 1-2 try nk tdo... kul 3 xtdo2... alang2 sahur kurma je.... heisy... klas sok, serius terbang tuang....

anyway, bukak pose stakat ari pertama sekadar kurma, air kosong dengan teknologi nanotek terbaru dari B.A.T.... itu je... pukul 9, nek atas, diorang sume da gi makan tinggalkan aku... huhu~ sedihnya~ edi dahla xde... gi perlis... is plak balik... berjalan aku sorang2 ke v4 kafe... tjumpe yong... die teman aku makan... orang da xde kat kafe... sunyi sepi aje... taraweh barangkali...

makan pn xde selere da... makan sayur je ngan nasik sejemput campur sambal belacan... wlupn nampak cam boring je sayur ngan nasik, tp wne wani jugak la... sayur goreng + lemak kuning + bawang goreng campur kacang panjang... hehe... itu definisi xde selera makan aku... xde daging langsung.... arini edi ade... pose fes aku ngan edi sebagai rumet... nak makan ape ek? yong tau foo, or bazaar?

ooo ye... orang sume da sebuk2 ade baju raya... paling kurang pn da tempah otw nk siap... aku plak bile agknye nk beli eh? taun ni aku rase nk potong2 sket sane sini... aku rase xya kasut baru la kot... baju pun 4 keping termasuk baju melayu... hehe... saving2 sket... lgpn ak rase kasut aku tu elok je lg...
4:38:00 PM: Heart_person published the above article

2 feedbacks from Blogger nur hidayah isa Blogger Heart_person

Saturday, August 22, 2009

blog raya spesel...

aaa.... sudah terngiang2 kat telinga aku lagu2 sanisah huri pasal raya, lagu2 senario, lagu2 sudirman, termasuklah lagu jalil hamid "jangan main mercun (xkire main jugak) pastu pegi dari satu rumah ke rumah yang lain macam cooking contest pegi meja ke meja test rasa kuih raya yang disediakan, pilih yang paling sedap, pau resepi... paling kurang nombo telipon... ble suh buat...

tetapi, disebalik keriangan bakal hari raya aku ni, pakgad sekali lagi buat onar kaw2 punya... nak masuk pagar, baik punya sisir rambut yang PENDEK ni... ulang balik, pendek okayh... bole dia saman lagi... adoiyai~ ape lagila diorang ni.... pakcik yang sama... bukan raja azura tu, tp pakcik gemok ROSLI tuh... pergh... aku xtau la... da potong pn masalah lagi ke? ini bukan military school rambut nak pendek macam amir, lebih dari satu kepit jari potong.... no offense amir, rambut tu kewl kat ko, tp kat aku, argh! mengembalikan memori hitam segelap langit malam... bencinya~

cukup cerita bengang, continue dengan cerita kelakar minggu lepas pulak... hehe... baik punya...

hari :khamis
kelas :computational methods
waktu :4.00 petang

setelah penat berbual2 (aku bukan pompuan... xbrape banyak cerita la nak dikongsi bersama rakan2) jam baru menunjukkan pukul 4.10 minit...

"okelah, aku bg Mr Vijanth 5 minit je lg... xde, ak blah"kataku seraya membe2 aku mengangguk...

....
......
.......
5minit berlalu.....


dengan gaya macam pejuang kemerdekaannya, aku pn sengaja cakap cukup kuat untuk anjang dengar, tapi xcukup kuat sampai ong denga... xnak la jatuh imej...

"sebelum ni aku pernah ada kesabaran, tapi kesabaran aku ada limit dia... aku dah ilang sabar da ni" sambil mengemas2 briefcase/file plastic aku tu...

"anjang, jom chow!" anjang pn da macam kemas2 pensel case....

aku bangun, da halfway gi pintu exit da ni... aku pusing, sumorang tengah duduk2... celake punye budak2... tinggalkan aku ye... aku pn da stenga beron da ni... tengok anjang, dia dah berborak balik, pensel pen besepah atas meja/kerusi...

"ooo, camni korang, xpe... aku muka tembok arini.... jumpa korang kat katil!!" kata aku ngan kereknya sambil stenga kelas pandang aku....

"babai!"aku melambai sambil dibalas bebudak ni...

ini part bes... aku keluar, baru jalan 3,4 langkah dengan seronoknya memikirkan katil, tah celah mana tah lecturer keluar...

"eyh, u in my class rite? today got class la! come2...." serta merta air muka berubah.... aku macam terdiam xdapat menerima hakikat... oh! damn~ mr Vijanth da masuk kelas... tengok aku xmasuk dia kuarkan kpale dia aje...

"eyh, come in la... class is about to start"
"but sir, my pride, sir... my pride will be hurt... i have ego" dia wat dono aje, masukkan balik kpale die... aigoo~ keciwa aku... tepaksa la nampaknya, kalau x, payah jugak nak suruh orang sign attendance... aku masuk, disambut bagaikan baru balik perang... sumorang bersorak sorai, ipin siap tepuk tangan lagi... aaa, aku nampak pin... ingat aku xnampak... aisy... manela nak letak muka nih...

P/S: lagu untuk post ni, Sanisah Huri - Bersabarlah Sayang... suka gila... touching siot...

Labels: , ,

12:01:00 AM: Heart_person published the above article

3 feedbacks from Blogger zureen-chan Blogger Wan Pai Blogger Heart_person

Friday, August 21, 2009

lama gila

baru2 ni ak cam sebok sket xpat nk apdet2 slalu... agak macam2 la aku nk cerita dekat blog ni, sebagai contoh, bagaimana malam2 ku kini lebih nyenyak dengan karpet baru aku.... sedap gila sial tido atas karpet ni... nikmat kot bangun pagi2, kipas atas kepala, kelas2 dalam jadual tersusun bagaikan membisik merayu agar aku xpegi ke kelas... btw, pokok2 aku idup dengan aku lebih kurang seminggu dah... agak banggala jugak... aloe tu namak cam panjang sket... cactus pn, tah nampak berbeza jugak la... aku beli karpet ni time konvo....

endahkan rumet aku yang tenga besiap nak gi kelas

time konvo ni, banyak jugak la barang2 merapu aku beli... sebagai contoh, aku beli ada buih2 yang kene tiup tu... aku pn xtau ape nama betul die, tp yang penting, bole tiup buih.... namakan plis sumbudy... haha! mengembalikan memori zaman kanak2.... antara benda yang aku ingat bkaitan buih2 ni, dulu2 ada macam satu paste plastik yang tesimpan lam bekas water paint kecik ngan satu straw kecik... cmane nk men? amik sket paste tu, ltak kat ujung straw, pastu jilat2 sket (xtau ape purpose die, maybe kasik bulat kot) then tiup... pastu ade la bubble yg xle meletup... hehe.... harga, 80 sen kot....
6:40:00 PM: Heart_person published the above article

2 feedbacks from Blogger nur hidayah isa Blogger Heart_person